Мандрівка по сторінках книжок «Той, хто написав майбутнє» (до 100-річчя від дня народження Рея Бредбері)

2020-08-12

/Files/images/P00811-125734.jpg

«Я передаю людям свою любов до життя»

Рей Бредбері

Мабуть не існує людини, яка б не думала про своє майбутнє, про майбутнє нашої планети. Яким ви бачите життя через 50, 100, 200 років? Рей Бредбері намагався уявити майбутнє людства.

Бібліотекарі та читачі філії №37 здійснили цікаву мандрівку по сторінках книжок Рея Бредбері, присвячену 100-річчу письменника.

Рей Дуглас Бредбері − один із найвідоміших американських письменників-фантастів. Головна ідея творів Бредбері − гуманістична тема боротьби Добра зі Злом, Світла з Мороком, Знання із Варварством. Особливо виразно прозвучала вона в романі «451за Фаренгейтом». Письменник акцентує увагу на багатьох глобальних проблемах, які стосуються окремої людини та людства в цілому.

Роки раннього дитинства і становлення Рея пройшли у Вокігені. Чимало часу Бредбері проводив у місцевій бібліотеці, здобував знання. «Мене виростили бібліотеки. Я вірю у бібліотеки», − казав Бредбері. Бібліотеку через багато років письменник зробить місцем подій роману «Щось лихе до нас іде». Враження про свої дитячі роки Рей Бредбері збереже у «Кульбабовому вині». Роман складається з низки історій, що відбулися в маленькому містечку за три літніх місяці. Кульбабове вино − спіймане і закупорене в пляшці літо.

Бредбері глибоко тривожили машинізація і породжене з нею надзвичайне поширення бездуховності в сучасному суспільстві, проте він сповнений віри в силу людського розуму, в силу любові й доброго начала в людині. Письменник переконаний, що духовне відродження людства починається з духовного відродження кожної людини.

Кiлькiсть переглядiв: 174

Коментарi