4 квітня - Всесвітній день моркви (день вітаміну С)

2021-04-04

А ви знали, що окрім кулінарії моркву також використовують в медицині та косметології. Вона нормалізує обмін речовин та має антисептичні, протизапальні та знеболюючі властивості, а також вона дуже корисна для зору і допомагає при захворюваннях рогівки ока. Цей овоч направду дуже корисний. Але подейкують, що в деяких країнах Європи моркву вважають фруктом. В Португалії з моркви готують смачне варення, джем, мармелад тощо. А за європейським законодавством варення можна варити тільки з фруктів і тому моркву тут класифікують як фрукт. Ось так. А ще моркву колись вирощували задля ароматного листя, а в Англії під час правління Єлизавети І морква була модним аксесуаром – дами нею прикрашали капелюшки. А бібліотекарі філії 4 пропонують прочитати про пригоди Кролика, який полюбляв моркву. Чи є у світі щось таке, без чого ви не можете уявити свого життя? От Кролик не може жити без моркви. Ну просто шаленіє від неї. І вже у свою норку приніс її стільки, що для себе самого місця ну зовсім не залишилось. Та вірні друзі прийшли на допомогу і після звістки, що вуханю немає де жити — запросили його до себе. Якби ж вони лише знали, що таким чином запросили не лише Кролика, а й всю його велетенську купу моркви. Тепер і їх норки теж завалені. Що ж робити? А рішення буде... Ви дізнаєтесь, якщо прочитаєте книгу Кеті Гадсон "Забагато моркви". Книга корисна і має повчальний характер. Приємного читання!

Кiлькiсть переглядiв: 47

Коментарi