Бібліотечний ліцей

2024-04-01

25 березня 2024 року у Централізованій бібліотечній системі для дітей розпочався традиційний курс для бібліотекарів першого року роботи в системі під назвою Бібліотечний ліцей.

Коли займаєшся цікавою справою, час плине дуже швидко. Завдяки нашим викладачам, кожен день занять був насиченим і плідним. Бібліотекарі першого року роботи отримали базові знання з бібліотечної справи та збагатили свій досвід.

Під час знайомства у Центральній бібліотеці, ліцеїстки поділилися своїми враженнями від роботи та планами на майбутнє. У кожної багато творчих ідей, якими вони радо ділилися одна з одною.

Наступного дня зустріч відбулася в Універсальному читальному залі, де бібліотекарі покращили свої знання з бібліографії, навчалися рекламувати книжки, а також спілкувалися з журналісткою, книжковою блогеркою Світланою Пензовою, яка розповіла про свій багатий досвід з популяризації книги.

На третій день у відділі комплектування старанно вивчали правила охорони праці та роботи з бібліотечним фондом, це дуже кропітка робота.

Четвертий день був найбільш творчий. Ліцеїстів приймала бібліотека-філія №45, де вони поліпшили навички з організації простору під час проведення заходів та, використовуючи графічний редактор, навчалися створювати афіши. Потім відвідали чудовий захід з презентації дитячих книжок, підготовлений бібліотекарями 45-ої філії. Всім присутнім дуже сподобалось як злагоджено працює колектив цієї бібліотеки.

У завершальний день курсу слухачів Бібліцею гостинно запросив до себе колектив 23-ої дитячої бібліотеки. Креативність і позитив відчувається у кожному куточку цієї бібліотеки-філії. Особливу увагу привернула колекція іграшок, привезених з різних країн. Саме в цей день кожна з ліцеїсток мала змогу на практиці продемонструвати свої знання та професійні навички, презентувавши книгу та відповідаючи на фахове міні-опитування.

Велике захоплення викликало відвідування Одеського літературного музею. Перегляд виставок та експозицій надихає і допомагає розширювати свій професійний обрій.

Лекції, які протягом тижня проводили наші наставники: Наталія Кавун, Ольга Стемберська, Олександра Делі, Ельвіра Заборцева, Лідія Білан, Людмила Рижко, були змістовними, цікавими та легкими для сприйняття, а отримані знання допоможуть зробити заходи – цікавішими, виставки – кращими, фотозвіти – ефектнішими.

Позаду напружений та дуже продуктивний тиждень. Трішки сумно, що скінчився Бібліцей, але попереду, ще багато планів та справ.

Кiлькiсть переглядiв: 3

Коментарi

Новини

Календар

Попередня Травень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031